Ibadi, de vergeten moslims van Oman - Bruinsma, Pieter (Nieuw Wij, 2015)
Wie zijn de belangrijkste denkers binnen de islam? In deel negen van deze serie: Nasir al-Rawahi, schrijver van de Wahbiyya geloofsbelijdenis. Bij veel gebeurtenissen in de islamitische wereld spelen de tegenstellingen tussen soennieten en sjiieten een rol. De huidige ontwikkelingen in Irak en Syrië moeten ook deels in dit licht beschouwd worden. De overwegend soennitische IS heeft in … Lees meer
Keywords: Ibadisme – Oman